Navigáció


Rólam

dr. Szabó József energetikai tanúsító

Készen állok arra, hogy felkészültségemmel és tapasztalataimmal segítsem az energia megtakarítás hazai ügyét - a lakosságot, az intézményeket és a vállalkozásokat.

Mintegy hét évvel ezelőtt, az elsők között kezdtem meg energetikai tanúsító tevékenységemet. Az elmúlt időszakban számos energiatanúsítványt készítettem el, összesítve hozzávetőlegesen 500.000 négyzetméternyi épület szintterületen. Munkáim között minden épület funkció megtalálható.

Tanúsítottam több tucatnyi családi házat, társasházat és egyedi lakást. Az iroda épületek között a kisméretűek mellett, nagyon sok több ezer négyzetméteres nagyságúval volt dolgom. Az oktatási épületek között a hagyományos építésű és az új évezredben épült modern épületek is megtalálhatók.

Az egyéb rendeltetésű épületkörben készítettem tanúsítványaim jelentős részét, mint pl. műhely, raktár, ipari épület. A nagy alapterületű, összetett energetikai rendszerű egészségügyi, sport és kereskedelmi funkciót ellátó épületeken is sok tapasztalatot szereztem.

Részt vettem az ÉMI Nonprofit Kft. által koordinált „Költségvetési szervek kezelésében álló, közfeladat ellátásában résztvevő épületek energiahatékonysági felújítását szolgáló 2014-2020. évi fejlesztési program és akcióterv kidolgozása és a lakossági épület energiahatékonysági potenciál felmérése” című projektben.

Legjelentősebb tanúsított épületeimről a referenciák oldalamon adok tájékoztatást.

  • 2009-ben épületenergetikai tanúsító jogosultságot szereztem,
  • 2008-ban a Műszaki Egyetemen „EU-rendszerű energia auditor” oklevelet szereztem,
  • 2007-ben felvételemet kértem a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamarába,
  • 2006-ban csatlakoztam az Energiatanúsítók és -auditorok Országos Szövetségéhez

Pályafutásom során műszaki-beruházói munkakörben épületek létesítésében, fenntartásában és korszerűsítésében működtem közre, valamint energetikus munkakörben is tevékenykedtem.

Gépipari szakközépiskolában érettségiztem, majd gépészmérnöki, később pedig energiagazdálkodási szakmérnöki oklevelet szereztem.

Dr. Szabó József energetikai tanúsító
okl. energiagazdálkodási szakmérnök
EU-rendszerű energia auditor